Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Ontdek het Wanda Metropolitano Stadion

Het Wanda Metropolitano is een bijzondere plek voor voetballiefhebbers. Dit Atletico Madrid Stadion heeft maar liefst 68.000 zitplaatsen. Het staat symbool voor de passie van voetbal.

Online tickets kopen voor dit stadion is heel makkelijk. Onder een groot dak zijn bezoekers beschermd tegen regen en wind. Zo genieten ze volop van de sfeer tijdens wedstrijddagen.

Beleef een rondleiding door het Atletico Madrid Stadion. Elke stap op het veld of door de spelerstunnel brengt je dichter bij de clubhistorie. Een ervaren gids deelt verhalen die elke Atletico-fan moet kennen.

Een historische blik op Atletico Madrid

In 1903 door drie Baskische studenten opgericht, is Athletico Madrid uitgegroeid tot een topclub in Spanje. Fans koesteren deze club door zijn rijke geschiedenis en legendarische momenten. Het Atletico Madrid Stadion heeft vele onvergetelijke wedstrijden gezien. Dit stadion is echt een symbool in de voetbalwereld geworden.

Tussen 1947 en 1967 beleefde Atlético Madrid zijn gouden jaren. Het team behaalde enorme successen, zowel in Spanje als internationaal. Deze overwinningen tegen sterke tegenstanders maakten de club beroemd, zelfs ver buiten Spanje.

Athletico Madrid heeft door de jaren heen een indrukwekkende evolutie doorgemaakt. Ze hebben zich heruitgevonden en zijn altijd sterk gebleven in Europese competities. Zelfs nu speelt Atlético een sleutelrol in de Champions League. Ze winnen vaak nationale titels, wat hun status als topclub versterkt.

De bijzondere geschiedenis en het voortdurend behalen van successen dragen bij aan de unieke sfeer van het Atletico Madrid Stadion. Elke wedstrijd daar is een ode aan de vele historische en legendarische momenten van de club.

Wanda Metropolitano: Het hedendaagse Atletico Stadion

Het Wanda Metropolitano stadion ligt in het zuiden van Madrid. Het is een teken van zowel geschiedenis als moderne ontwikkelingen. Het begon als een plaats voor atletiek maar werd in 2017 het huis van Atletico Madrid. Dit was mogelijk door een investering uit China, die het stadion een nieuwe naam gaf.

Tussen 2013 en 2017 is het stadion flink opgeknapt. Nu kunnen er meer dan 67.000 mensen in. Het is een populaire plek geworden voor sport en andere evenementen.

JaarGebeurtenisCapaciteit voor renovatieCapaciteit na renovatie
2013-2017Renovatie en herbenoeming naar Wanda Metropolitano54.00067.000+
2017Officiële opening als het Metropolitano Stadium van Atletico MadridTijdens openingsceremonie volledig uitverkocht

Het Wanda Metropolitano stadion is meer dan alleen een voetbalstadion. Het is een plek waar nieuwe architectuur en duurzaamheid samenkomen. Fans en bezoekers kunnen trots zijn op dit moderne symbool. Het laat zien hoe de toekomst van sportstadions eruitziet.

Architectuur en design van het Metropolitano Stadium

Het ontwerp van het Metropolitano Stadium valt op door zijn grootse uitstraling. Het heeft eigenschappen die belangrijk zijn voor de moderne voetbalcultuur. Het is bekend om zijn unieke ovale vorm en het prachtig verlichte dak. Dit dak wordt ’s avonds een iconisch beeld in Madrid.

Dit stadion is een toonbeeld van sportarchitectuur, technische innovatie en comfort. Elke hoek van het design is gemaakt om zowel mooi als functioneel te zijn. Dit zorgt voor een geweldige ervaring voor de fans.

KenmerkDetails
Capaciteit68.000 toeschouwers
Spieltveld440 rollen natuurgras
VerlichtingGeavanceerde LED-verlichting rondom het stadion
VormOvale ring
BijzonderhedenFlexibele dakconstructie voor optimaal daglicht en bescherming

Het stadion van Atletico Madrid is meer dan een sportlocatie. Het laat zien wat mogelijk is met technologie en aandacht voor de fans. Zo blijft het Metropolitano Stadium een leider in sportarchitectuur.

Atletico vs. Real: De eeuwige strijd in Madrid

Atletico Madrid’s verhuizing van het Vicente Calderon stadion naar het Wanda Metropolitano was een grote stap. Deze verandering heeft echter geen invloed op de intense rivaliteit met Real Madrid. Elk duel tussen deze teams is beroemd om hun strijd zowel op als buiten het veld.

De rivaliteit Madrid tussen deze clubs toont de clash tussen verschillende sociale klassen en ideeën. Elke wedstrijd zit vol met emotie en historie, wat het zeer speciaal maakt.

De wedstrijden van Atletico vs. Real leveren memorabele momenten op. Deze kunnen zelfs het seizoen voor elk team beïnvloeden. Fans wereldwijd zien hoe spelers hun beste spel spelen om stadseer hoog te houden.

Hoewel de locatie is veranderd, blijft de kern van de strijd hetzelfde in het Wanda Metropolitano. De verhuizing heeft de rivaliteit en sfeer zelfs versterkt, wat uniek is voor deze derby.

VergelijkingVicente Calderon StadionWanda Metropolitano
Capaciteit54,90768,456
Opening jaar19662017
SymboliekArbeidersklasseModerniteit & Vooruitgang
Derby AtmosfeerIntens en rauwVernieuwend maar trouw
Bijzondere derby’s5-0 Atlético winst, 1987Real Madrid 3-1 verlies, 2019

De Atletico vs. Real derby is cruciaal voor Madrid’s voetbalcultuur. Het is niet alleen sport, maar ook een gevecht voor stedelijke trots en voetbalerkenning. De wedstrijd combineert moderne pracht van het Wanda Metropolitano met de historische charme van het Vicente Calderon stadion.

Ervaar een modern sporticoon

Beleef de essentie van voetbal in het hart van Atletico Madrid. Het Wanda Metropolitano stadion is meer dan een plek voor sport. Het is een icoon dat de liefde voor voetbal toont. Met een rondleiding duik je diep in de wereld van Atletico. Je ziet de kleedkamers waar strategieën en heldendaden beginnen.

Loop door de spelerstunnel, waar sterren hun eerste stappen zetten. Voel de spanning en hoor de aanmoedigingen die nog nagalmen. Je ziet ook de luxe VIP-gebieden en perskamers. Daar zie je hoe het spel wordt geanalyseerd en strategieën worden gemaakt.

In het stadion is een museum dat de Atletico Madrid ervaring laat zien. Door interactieve displays en virtual reality kom je dichtbij de actie. Je ziet historische truien en trofeeën die de triomfen en nederlagen vertellen. Elke bezoek is een kans om de magie van voetbal echt te voelen.