Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Ontwerpwedstrijden – Onderzoek

EMVI, tenzij…

26 november 2013, EIB – In dit onderzoek wordt het gebruik van het gunningscriterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) bij aanbestedingen van werken in beeld gebracht. Na de inwerkingtreding van de aanbestedingswet per 1 april 2013 geldt het principe ‘EMVI, tenzij…’. In hoeverre passen publieke opdrachtgevers sindsdien het principe van aanbesteden op kwaliteit toe en hoe verhoudt dat zich tot de situatie vóór de aanbestedingswet? Welke aspecten spelen een rol, welk gewicht krijgen deze aspecten, en op welke manier en volgorde worden ze gecombineerd met de prijs om tot een gunningsoordeel te komen?

Lees meer


Rapportage Economisch Instituut voor de Bouw

14 juli 2013, Economisch Instituut voor de Bouw – Statistieken over de aanbestedingen van werken voor de periode 2009-2012. Het onderzoek is uitgevoerd door het EIB.

Lees meer


Rapport Europees Aanbesteden

27 november 2012, Algemene Rekenkamer – De Rekenkamer is nagegaan wat de gevolgen kunnen zijn van (a) een eventuele aanpassing van de drempelwaarden waarboven Europees aanbesteden verplicht is; (b) een verplichting om overheidsopdrachten op te delen in ‘percelen’ om ze toegankelijker te maken voor MKB-ondernemers; (c) een verscherping van het toezicht op de naleving van de aanbestedingsregels.

Lees meer


EMVI & Duurzaamheid; Een richtingwijzer voor EMVI-aanbestedingen

15 augustus 2012, RRBouw – Onderzoek uitgevoerd door Stichting Research Rationalisatie Bouw, naar de toepassing van EMVI bij geïntegreerde opdrachten.

Lees meer


Openbaar aanbesteden: Een vergelijking tussen procedures en technieken in Nederland en de rest van Europa

16 maart 2012, TPEdigitaal – Onderzoek naar het gebruik van aanbestedingsprocedures en -technieken voor Europese aanbestedingen.

Lees meer