Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Ontwerpwedstrijden – ICC 2016: The Competition Mesh

De zesde International Conference on Competitions (ICC) vindt plaats op 28 en 29 oktober 2016 in Leeds Beckett University (Leeds (UK) onder de noemer The Competition Mesh. In deze editie staat interdisciplinair onderzoek naar architectenselecties centraal.

De conferentie maakt deel uit van een reeks, die is gericht op prijsvragen als een specifiek kennisgebied om, met het oog op het discours, historische en actuele aspecten, vooronderstellingen, concepten en praktijken van de wedstrijden te begrijpen.

In de afgelopen jaren die we hebben en blijven om te getuigen, een sterke stijging van de wedstrijden (of liever noemt) die niet streven naar een gebouw of een architectuur structuur te produceren, maar willen in plaats daarvan om het bewustzijn te verhogen en lokaliseren van de huidige sociale, politieke, technologische vraagstukken verweven met de stedelijke conditie; Deze worden meestal geïnitieerd door onafhankelijke entiteiten en streven ernaar om experimenten te verleiden door het herformuleren en het resetten van de voorwaarden waarbinnen een probleem wordt gesteld of zich voordoet.

Het doel van de conferentie is om alle aspecten van de experimenten te dekken binnen de architectuur en ontwerp wedstrijden. Door het openen van deze oproep tot for papers onafhankelijke actoren en diverse entiteiten, alsmede op professionals en wetenschappers de organisatoren streven naar zowel een praktijkgerichte en theoretische benadering van het onderwerp van wedstrijden fuseren. Tijdens de conferentie alle stemmen te horen en debat.

De conferentie omvat ook ‘paneldiscussie, waarbij in deze sessie, zal RIBA en UIA sprekers het concept van de experimenten te beschouwen als gemanifesteerd binnen de RIBA UK klantgerichte en’ een professionele organisaties pragmaticus ‘wedstrijden aanpak en binnen de UIA’ sociaal ‘en conceptuele raamwerk toegepast op de UIA wereldwijde competities. Het evenement wordt ondersteund door RIBA Competitions en de UIA.

Keynote speakers zijn Eva Franch i Gilabert (Storefront for Art and Architecture, USA), Kristian Kreiner (Copenhagen Business School, Denmark), Aymone Nicolas (Ecoterre, France) en Jeremy Till (University of the Arts London, United Kingdom).

Cilly Jansen, directeur Architectuur Lokaal, zet de recente ontwikkelingen in de Nederlandse prijsvraagcultuur uiteen; de paper kan hier worden gedownload.